sunnuntai 9. elokuuta 2015

Näyttelykuulumisia

Käytiin Eilen Turussa elonäyttelyssä ja matkaan otin Helmin, Martan ja Satun koiran Karjakon Ekotekon eli Ruutin.
Gööteillähän oli samana päivänä erkkari Helsingissä mutta mä menin mieluummin tähän lähelle. Vaikka harmittaakin että jäi se fiilis kokematta, eli ensi vuonna on päästävä Rantasalmelle :)

Näyttelyssä olikin sitten vain 4 koiraa, melko vähän :)
Ruuti meni ja nappasi itselleen ensimmäisen sertinsä, hieno mies! Haasteena kun oli mukana vielä juoksuinen nartu Martta ja kuono meni välillä mieluummin maata pitkin ;)

Martta oli AVO-ERI AVK1 SA PN2 VASERT, ollen nyt siis kolmella varasertillään varavalio ;) :D Esiintyi reippaasti, tyytyväinen olen! Tässä vielä Martan arvostelu:

Lähes ihannekokoinen. Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä luustonvahvuus. Narttumainen hieman kapeakuonoinen pää. Hyvät korvat. Silmät tulisi olla tummemmat. Hyvä purenta. Hyvä kaula ja rintakehä. Sopivasti eturintaa, olkavarret tulisi olla viistommat. Hyvin kulmautunut takaa. Hieman litteät käpälät. Kesäturkki, laatu oikea. Riittävät valjaskuviot. Hyvät suorat eturaajat. Sirpin muotoinen häntä. Liikkuu ryhdikkäästi.

Helmi pääsi vielä mukaan näyttelyyn vaikka olin jo päättänyt jättää typyn eläkkeelle. Oli sitten niin lähellä että aattelin ettei liian raskaaksi kävisi. Ja hyvinhän tuo siellä jaksoi, syttyi taas juustolle ja tyytyväisenä tepasteli kehässä mun kanssa.
 Oli VET-ERI VEK1 ROP- VET
Arvostelu: 
12v erinomaisessa kunnossa esitetty veteraani. Oikeat rinnan mittasuhteet ja hyvä luuston vahvuus. Kaunispiirteinen narttumainen pää. Hyvät korvat. Keskiruskeat silmät. Hyvä purenta. Tilava runko, selkä painunut seistessä. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvät käpälät. Iän mukainen karvapeite. Liikkuu iän tuomalla arvokkuudella.

Nyt se on varmistunut, mun oma vauvani ja olen valintani siis tehnyt <3 Kahden viikon päästä pieni onkin jo kotona. Matkat Ruotsiin on varattu, kellonajat kotiinhakuun sovittu. Rahanvaihdon kanssa vielä vähän ongelmia että miten se saadaan sujumaan mutta ei siis mitään ylitsepääsemätöntä. Jee <3 


2 kommenttia: