sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

pennut jo 7 viikkoa

Mitäs mä käyttäisin tekosyynä etten ole saanut päiviteltyä tänne..hmm.. Hellettä. Onkin ollut niin tuskaa pentujen kanssa kun sisälämpötila pahimmillaan 33 astetta ja uloskaan ei voinut mennä kun aikaisin aamulla.
Pennut on tänään jo 7-viikkoisia. Pitkiä päiviä ollut mutta nyt voi jo ihmetellä että vasta syntyivät ja ihan kohta jo muuttavat omiin koteihinsa. Paitsi Pirkko. Pirkko jää kotiin.
Pennut on oikein reippaita, ja kovia tappelemaan. Ihania kun nukkuvat ;)
Olin mökillä lauman kanssa viikon ja olihan siinä vahtimista. Automatka 1,5tuntia meni molempiin suuntiin oikein hyvin, pennut nukkuivat häkissä.
Kotivalinnat on pennuista tehty, poika, Boogi Boi "Rudi" ja Bea Birttihirmu "Lempi" muuttavat Turkuun, Beppi Bitkätossu "Elsa" Vehmaalle ja Bertta Bilehile "Hilla" Helsinkiin.
Tällä kertaa oli kovin vaikea valita itselle pentu, ei ole lempparia ollut vaan kaikki nartut olisi voineet kotiin jäädä. Töpöhäntä ratkaisi kun sellaista ei laumassa ole. Piti valita alunperin itselle se helpoin mutta eipä tainnut onnistua. Aika näyttää mitä kasvaa Pirkosta ja sisaruksistaan.
Punnasin pennut tänään.
Rudi 2,1kg, Pirkko, Lempi ja Elsa 2,5kg ja Hilla 2,9kg.
Hilla ja Pirkko taitaa tapella eniten ja ne melkeinpä tunnistaa jo äänestä kun rähinä alkaa.
Tiistaina mennään eläinlääkärintarkastukseen, sirutukseen ja DNA-näytteidenottoon. Mä haluan uteliaisuuttani tyydyttää ja siksi taas otan näytteet. Päivitän myös Martan paketin.

Alma kävi tänään jalostustarkastuksessa. Kaikkea en ihan "purematta niele" arvostelusta mutta tulipa käytyä ja arvosana oli H=hyvä, hyväksytään jalostukseen. Mun pieni ylipitkä lyhytkaulainen alusvillaton läskini :D. Oli onneksi hyvääkin <3 Ja sanoo muut mitä hyvänsä niin mamman rinsessa se on.

Sylvi olisi tarkoitus silmäpeilata syksyllä. Sen jälkeen alan sitten miettimään tuleeko hälle vielä joskus pennut vaiko ei.

Alman juoksun pitäisi alkaa hetkenä minä hyvänsä, onneksi ei alkanut ennen tätä viikonloppua. Toivo kävi eilen paimennustaipumustestissä ja oli erinomainen, Toivo myös jalostustarkastettiin ja oli erittäin hyvä  Heille sitten pentusia odotettavissa lokakuulle <3.

Alla pentujen kuvat kun olivat 5,5vkoa, otettuna Hotasen Kirsin suurella avustuksella.

Beppi Bitkätossu

Bea Birttihirmu

Bertta Bilehile

Birkko Böytyält

Buugi Boi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti