Bodeneis Greta Graal "Martta"

Martta on mainio, marisija, ahmatti, maailman kiltein.
Noin sosiaalista ja kilttiä koiraa ei voi olla maan päällä toista. Ikinä ei ole riitaa haastanut, päinvastoin antaa muiden liiankin kanssa ärsyttää itseään mitään siihen sanomatta. Martta ei usko että maailmassa voisi olla mitään pahaa, Jos joku yrittää olla Martalle ilkeä, tuo väistää hetkeksi vaan mennäkseen uudestaan luokse katsomaan että ihanko oikeasti ei muka hänestä tykkäisi.
Martta tuli meille melko yllättäin. Aloin miettimään että Helmillä on jo niin paljon ikää että pitää saada toinen göötti jolle Helmi opettaisi kaikki omat taitonsa. Enhän silloin tiennyt että göötti vaan oikeasti on tuollainen.
Mentiin pentuja ihan vaan katsomaan ja otin Noran matkaan järjen ääneksi. Siellä pentulaatikossa istuttiin ja ihailtiin. Kysyin Noralta että mitä on pennuista mieltä, näytti Marttaa ja sanoi että tuo on niin meidän. Ja tuon oli kasvattaja sijoitukseen laittamassa joten meille sitten muutti.
Martta teki tihutöitään pienempänä, tehtävänään opettaa poikia pitämään parempaa huolta tavaroistaan, kengistään, jos ne halusi ehjinä säilyttää. Ruokahalu on aina ollut valtava ja se onkin minulle tärkeä ominaisuus jo sakemanni-ajoilta. Helppo motivoida ahnetta koiraa.
Pentuna käytiin rallytokon alkeiskurssilla mutta se jäi siihen. Myöhemmin alettiin harrastamaan agilitya ja olikin Martan mieleen. Itse vaan niin kovin kömpelönä en kovin hyvä ohjaaja ole ollut.
 Martta sai talvella 2015 pennut kasvattajallaan.
Ensimmäiset Ihanhelmi-pennut syntyivät Martalle 12.5.2016.


Silmät ja polvet tarkattiin taas 29.8.2016
Silmät terveet edelleen
polvet 0/0
Selkä 12/2016
VA0 (normaali)
SP0 (puhdas)
LTV0 (normaali)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti