torstai 25. kesäkuuta 2015

Itikoiden hyökkäystä ja lomailua

Loma alkoi juhannuksena ja pakkasin kimpsut kampsut ja koirat ja suunnattiin Kuhmoon. Hyvin jaksoi koiratkin pitkän matkan, 650km, kun välillä taukoiltiin.
Enpä ollut ajatellut että itikoitahan siellä on sitten ihan eri määrin kun täällä. Metsälenkin päätteeksi huomasin että mäkäräiset oli hyökännyt koirien kimppuun oikein urakalla :( Helmin ja Martan mahat oli ihan tulenpunaiset ja veressä. Kauhea paniikki ja suoraan kämpillä koirat suihkuun että sain veren ja loput itikat irti.
Nora ohjeisti antamaan koirille histeciä, onneksi löytyi, kun lähin eläinlääkäri/apteekki olisi ollut noin 100 km:n päässä kun oli pyhä. Helmillä turposi posketkin ja oli melko apeana, varmasti kipuili. Oireet onneksi helpotti eikä tarvinnut kuitenkaan syöksyä eläinlääkäriin. Rasvattiin paukamat ja seuraavana aamuna oli molemmat koirat jo ihan ok. Martta ei niin pahasti kyllä oireillutkaan kun Helmi. Pitää ottaa mökkireissulle kyypakkaus varmuudeksi mukaan jos siellä on paljon itikoita. Ruokaöljyähän aikanaan sakemanneille laitoin kun itäisessä suomessa lomailtiin itikoiden keskellä ja hyvin saivat koirat ilman puremia olla. Nyt ei vaan osannut taas edes ajatella että moista voi tapahtua. Sitä kun tosiaan sivelee mahaan, korviin ja kasvoihin niin estää hyvin itikoiden iholle pääsyn. Ja histec siis allergialääke joka käy myös koirille. Annoin puolikkaat molemmille, ehkä neljänneskin olisi riittänyt, en tiedä.

Tänään haettiin Tiiti Noralta kun meni Turkuun Oilille työharjoittelua suorittamaan. Saa Martta taas riekkukaverin reiluksi viikoksi. Ei Helmi riehu enää. Mä luulen että nyt on Helmillä kuulo mennyt, ei kokonaan vielä kuitenkaan mutta tosi heikoksi. Kun nukkuu niin ei kyllä normipuheella herää eikä muutenkaan puheelle korvaansa lotkauta. Sitten kun korottaa ääntään oikein niin huomaan että alkaa reagoimaan. Vanhus <3 Ei mulla ole ikinä vielä noin vanhaa koiraa ollutkaan, kaikki tällainen on ihan uutta. Muuten kyllä onneksi voi ihan hyvin. Aina kun sitä luopumista pelkää ja tietää että se on vääjäämättä edessä vielä. Kun nyt saisi sen 13v täyttää vielä. Ensi viikolla tulee 12 ja puoli täyteen.

Alla vielä kuvia kesähetkistä

Uimavahti Helmi


Helmikin innostui riehumaan
MArtta kävi tutustumassa sodanaikaisiin käytäviin

Tytöt panssarivaunun kyydissä

Helmi karhun kyydissä

Martta karhua kaatamassa ;)

Minä ja tytöt


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti