keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Kissan vuoro sairastaa

Eilinen ilta menikin sitten taas päivystyksessä.
Töiden jälkeen aloin katsomaan että Teppo on jotenkin outo, nuoleskeli kovin vehjettään eikä kävellyt mielellään.
Meni laatikolle ja minä kurkkimaan mitä siellä tapahtuu. Teppohan tulikin sieltä sitten kovasti itkien ja huutaen pois ja heti arvasin että virtsaamisen kanssa ongelma.
Pikagoogletus kertoi että näissä vaivoissa ei voi seuraavaan päivään odottaa joten soitin turun eläinsairaalaan päivystykseen ja lähdettiin sinne. Mielelläni en paikkaan olisi Helmi-kokemuksen jälkeen mennyt mutta eipä ollut vaihtoehtoja kun tuhatjalkaankaan en halunnut mennä. Hankalaa.

Teppo rauhotettiin ja eläinlääkäri lähti kissaa tutkimaan. Virtsaputki oli tukossa kiteistä ja katetroivat Tepon ja huuhtelivat keittosuolaliuoksella virtsarakon.
Saatiin mukaan antibiootit ja tulehduskipulääkkeet ja nyt siirryttiin sitten erikoisruokaan. Tähän asti syönyt royal caninin "perusruokia" joten samalla merkillä mennään ja toivon että ruoka kissalle maistuu. Saa kyllä Matti syödä samaa, eiköhän siinä joku ennaltaehkäisykin ole mukana.

Aamulla sitten show olikin. Antibioottia pitää antaa 2 kertaa päivässä 2.5 pilleriä. Melkoinen määrä. Kissalle. Ei paljon auttanut vaikka yritin jemmata lihapullan joukkoon kuten koirilla olisi toiminut.
Vähän aikaa yritin kiltisti houkutella mutta kun töihinlähtökin oli käsillä niin ei auttanut kun kohdata pelkonsa, juu kyllä pelkään kissoja, ja tunkea kaikki väkisin suuhun ja toivoa parasta. En ainakaan nähnyt että enää noin neljännellä kerralla olisi ne onnistunut suustaan sylkemään. Ei paljon auttanut maksanmaku lääkkeissä.. :D . Lääkekuuri kestää 4 päivää, ei ole yhtään tunne että olisin voitolla tän lääkitsemisen kanssa vaikka eka kerta sitten jotakuinkin sujuikin. Vain 1 verinaarmu kädessä.

Eläinsairaalasta ei tällä kertaa jäänyt mitään huonoa fiilistä vaan kaikki sujui kuten kuuluukin.
Siellä kävi samaa aikaa rotanmyrkkyä saanut iso koira ja auton alle jäänyt pikkukoira, paha mieli tuli :( Rotanmyrkkypotilas selvisi säikähdyksellä mutta pikkukoiran kohtalo jäi auki meidän lähtiessä. Huonolta näytti :(
En vaan millään tajua ihmisiä jotka myrkkyä tonne ulos kylvävät, ihan kauheaa!

Martta voi toivottavasti edelleen paksusti <3 Vyötärö on hiukan pyöristynyt, parin viikon päästä pitäisi jo olla selkeästi tiine. Ruokahalu on palannut takaisin mutta väsymys vaivaa edelleen.
Huomenna tulee 5 viikkoa täyteen ja siirrytään penturuoalle, meinaan ostaa barking heads- ruokaa kun sitä ainakin on kovin kehuttu. Toki saa koko ajan myös lihaa ruoassa.

Viikonloppuna ajelen hakemaan Tiitin laumaan mukaan ja samalla saan pitkästä aikaa kameran kotiin, ei tarvitse enää kännykällä räpsiä epäselviä otoksia.
Toivottavasti Sylvi ja Tii tulevat hyvin juttuun ja keskittyvät toisiinsa, saa Martta olla rauhassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti