tiistai 3. marraskuuta 2015

syyskuulumisia

Onpa taas vierähtänyt aikaa viime kirjoittelusta. vähän väliä asiaa miettii mutta sitten se taas jää.

Sylvin ja Martan arkitottelevaisuuskurssi loppui ja nyt odotellaan ryhmään pääsyä. Mennään Martan kanssa rallytokoryhmään johon voin ottaa sylvinkin mukaan tutustumaan toimintaan. Martta kun jää mammalomalle niin siirtyy Sylvi treeneihin :)

Martta on alkanut merkkailemaan, jännitys meinaa iskeä! Tästä toki menee varmaan vielä parisen kuukautta juoksun alkuun kun karvaa ei vielä pudota. Waakku on menossa lähiaikoina silmäpeiliin ja sitten voikin aloittaa isommin pentuja mainostamaan. Kyselyä on jo tullut enkä kyllä epäile etteikö pennuille hyvä koti löydy kun on aika, ja ainahan ne voi kotiin jäädä jos en raaski luopua ;) Ei vaine!

Oltiin pari viikkoa sitten isommalla laumalla mökkeilemässä kun Nora ja Oonakin tuli sinne kera Danskun, Tiitin ja Toivon. Eikä ollut mitään ongelmia, hyvin tuli kaikki juttuun. Toivo on niiiin ihana. Aivan kuin Martta. Suu aina hymyssä ja häntä heiluu, tykkään hirmuisesti!
Sylvi on tosikko kasvoiltaan, aina on typyllä suu kiinni :D .
 On mun hyvällä koulutuksella oppinut vähän jo "marmattamaan", jutellaan siis toisillemme.
 Martan kanssa ovat kunnolla löytäneet toisensa, voi sitä riehumisen määrää! Ihana että ovat ystäviä <3 Sylvi on aika rauhallinen. Tai kun alan miettimään niin ei ole. Riehuu Martan kanssa, jahtaa kissoja ja jos ei muuta keksi niin tappaa leluja. Mutta muuten on, niin kiltti ja pieni ja ihana.
Ensi viikolla mennään mätsäriin katsomaan osaako yhtään käyttäytyä. Jos ei niin ei sekään haittaa, rinsessat voi olla sellaisia ;). Sisäsiisteys on vähän niin ja näin. Tekee sisälle öisin ja työpäivän aikana. Jos olen kotona ulos päästämässä niin ei tietenkään ole tarvetta sisälle tehdä. Vauva tuo on vielä, tehköön. Mulla on göötit olleet hirmu hitaita oppimaan muutenkin, Helmillä ja Martalla molemmilla meni vuoden ikään, Tiiti oli hiukan nopeampi mutta eipä joutunut olemaankaan aina niin pitkiä päiviä ulos pääsemättä.

Tiiti siirtyy näinä päivinä Noran omistukseen ja sijoitussopimus meni purkuun. Tiitistä kun ei jalostuskoiraksi ole niin yhteisymmärryksessä kasvattajan kanssa Tiitin kohtu poistettiin tänään. Hyvin huojentunut olo :). Kunhan leikkuusta tokenee ja menee muutama kuukausi niin näkee vaikuttaako asiaan millään tapaa. Eläinlääkäri ei suostunut kohdunpoiston yhteydessä luustoa kuvaamaan joten se lykkääntyy nyt hieman eteenpäin. Olisi ollut hyvä samalla nukutuksella saada sekin hoidettua mutta ei.
Nyt sitten odottelen Noran ja Tiitin ensimmäisiä rallytokokisoja joiden pitäisi muutaman kuukauden sisällä olla.

Käytiin koirien kanssa rokotuksilla ja kaikki hyvin. Kerroin Helmin etujalkojen nostelusta sen istuessa ja varsinkin kun tuijottelee mua välillä. Päädyttiin särkylääkekuurilla testaamaan jääkö pois mutta ei jäänyt ja lopetin parin viikon jälkeen. Opittu tapa ilmeisestikin. Hampaat oli kunnossa, sanoi että Martalta voisi kyllä hammaskiven poistaa seuraavilla rokotuksilla kolmen vuoden päästä.. :D Eli lähes puhtaat. Helmiltähän keväällä eka kertaa poistettiin eikä ollut paljoakaan vaikka oli eka kerta ja ikää 12 vuotta.

Helmi on hidastunut. Ei toki ihme parin kuukauden päästä ikää on jo 13 vuotta. Ja on se hölmö. Niin ihana mutta niin vanhuuden höperö. Vajaan viiden kilsan lenkillä kävi pariin kertaan viime viikolla ja hyvin jaksoi. Piti kyllä seuraavana päivänä lepopäivän.

Nyt kun pimeys on ikävä kyllä taas vallannut iltaisin metsät niin pääosin mennään hihnalenkeillä. Voi sitä vapauden riemua Sylvillä ja Martalla kun aina mahdollisuuksien mukaan vapaaksi pääsevät, ihan täysiä eteen ja taakse :)

Sylvi 4kk

Sylvi 4kk

Helmi rantavahtina

Sylvi, Martta, Tiiti, Toivo ja Helmi <3

Sisko ja sen Veli <3

Martta

1 kommentti:

  1. Äitille haaste, jos vaikka innostuisit kirjottelemaan taasen ;)

    http://cheltu.blogspot.fi/2015/11/liebster-award-haaste.html

    VastaaPoista