lauantai 5. syyskuuta 2015

pennut kasvaa ja Martan miestä käyty treffaamassa

2 viikkoa jo vauvat ollut täällä. Nopeasti tää aika menee vaikka tuntuukin että täysin jo kuuluvat kalustoon. Kovin ottavat sisarukset välillä yhteen, kuin jo osaavatkaan noin pieninä. Ja pieniä noi on. Punnasin natiaiset pari päivää sitten kun oli madotus ja Sylvi painoi 4,1 kiloa, Toivo 4,6kg. Ruokaa syövät päivässä 3-4 desiä erinomaisella ruokahalulla edelleen.
Huomenna onkin se päivä kun Toivo lähtee omaan kotiin, voi tulla pienillä aluksi toisiaan ikävä. Toivolla varsinkin kun jää alkuun ihan yksinään. Toivo on enempi mussa kiinni. Sylvi painaa ulkona Martan ja Helmin perässä ja Toivo mun. Toki voi johtua myös makupaloista taskussani ;). Hyvin tulevat vapaina ollessaan luokse, kutsun kun kuulevat niin juoksujalkaa saapuvat, reippaat pienet.
Viikolla käytiin metsässä lenkillä ja Loimaan torilla pyörähdettiin. Näkevät vähän muutakin ympäristöä. Tänään oli Sylvi mun mukana Turussa. Sylvi kakkaa autoon. Kaikkeen sitä luulee jo törmänneensä mutta toi oli ihan uusi ilmiö. Eikä tosiaankaan mitenkään ihana!

Eilen alkoi Sylvillä pentukurssi. Pääsee koiralaumassa tekemään mun kanssani. Eilen opeteltiin rauhoittumaan syliin ja treenattiin kuinka kivoja namipalat on. Ei liiemmin ottanut häiriötä muista koirista, toki utelias oli.

Martalla alkoi arkitottelevaisuuskurssi myös. En tiennytkään että tuo koira osaa seurata ;) Jotain ollaan opeteltu siis joskus. Istuminen, sitä en ymmärrä. "Kyllä se kotona osasi". Missään muualla ei istuminen toimi, peruskäsky! Kurssillakin napitti mua kysyvä ilme kasvoillaan että häh, mitä musta haluat. Venyttää koipeaan näyttelyasentoon, tarjoaa maahanmenoa mutta istuminen, eih. Outo koiruus. Pitää siis vaatia kotioloissakin nopeampaa ja varmempaa suoritusta. Kun siis tosiaan Martta kyllä osaa istua :D Jos tämä kurssi näyttäisi mitä aletaan typyjen kanssa tekemään, olisiko Martasta vaikka rally-tokoon mun kanssa. Sylvin kanssa myös johonkin lähdetään jahka saa vähän ikää lisää. Sylvin ensimmäinen näyttely on valittu, messukeskukseen mennään pentunäyttelyyn :)

Tänään käytiin aamulla treffeillä. Martta ja Sylvi lähti matkaan kun kävin tapaamassa Martalle suunnittelemaani urosta. Ja kyllä. Se oli siinä. Hieno mies. Iso urosmainen pää, kompakti koko ja tosi hyvänlaatuinen karva. Harmaa ja pitkähäntäinen. Kauhea ukkosilma iski kesken ulkoilun ja korvaansa ei lotkauttanut pamauksille. Uroshan on luonnetestattu laukaisuvarmaksi ja se oli yksi tärkeä kriteeri valinnassa. Luonteeltaan oli tasapainoisen oloinen eikä kuulemma turhia hötkyile. Dieselmoottori, käy koko ajan tasaisilla kierroksilla :). Pystyy syömään kaikkea kuten Marttakin eikä ole sairastellut. Näyttelyissä käynyt ja on suomen muotovalio. Silmäpeilitulos oli mennyt vanhaksi mutta sen ehtii vielä uusimaan hyvin ennen astutusta. Martan juoksua odotellaan alkavaksi tammi-helmikuussa, luovutus pennuilla jos kaikki menee nappiin kesän alussa. Ihana aika saada pentu taloon :). Uroksella on jälkeläisnäyttöä ennestään joten molemmat on kokeneita ja astutus toivon mukaan onnistuu hyvin. Nyt vaan ootellaan <3. Kuvia ei saatu kun vettä tuli kaatamalla mutta nähdään vielä tässä ja sitten paremmalla onnella kamera mukaan.

Alla vielä kuvia koirien metsälenkiltä.
Martta ja pienet 11 vkoa

Toivo ja Sylvi


Martta ja Helmi

Sylvi



Toivo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti