lauantai 29. lokakuuta 2016

Syyskuulumisia

Pitkästä aikaa jos rustaisi tännekin jotain.

Alma kasvaa. Ja kasvaa. On kyllä luustoltaan ihan tosi vahva. Ikää nyt 5.5kk ja painaa jo enemmän kun emänsä aikuisena. Säkä onneksi ainakin vielä pienempi. Veikkaan että melko suuri siitä on tulossa, aika näyttää.
Kovin paljon tykkää hyppiä ja se sitten saa jännittämään luuston kohtaloa aikuisena. Sylvin kanssa riehuvat todella paljon, onhan niillä melkoisen pieni ikäerokin. Nyt toivon mukaan tulee sitten isompi ero ennen seuraavan koiran laumaan saapumista. Toki tulee tiukkaa tekemään kun Sylville pennut tulee.. :D. Pitää tehdä pentuja hirmuisen harvoin jos aina jää kotiin 1 kasvamaan.

Olenkin löytänyt hyvin suurella todennäköisyydellä uroksen seuraavaan pentueeseen mutta siitä sitten vasta joskus lähempänä kun alkaa olemaan ajankohtaista, aina kun voi joku muuttuja matkaan tulla.

Pari viikkoa sitten kävin moikkaamassa Suomaa ja Armasta. Kovin hienoja pentuja. Luonteet ovat hyvinkin reippaat ja tykkään rakenteestakin. Saas nähdä millaisia ovat sitten aikuisina :)
Armas, Suoma, Sylvi, Alma ja Martta

Armas 5kk

Alma 5kk

Suom 5kk

Sisarukset
Käytiin seinäjoella kv-näyttelyssä Sylvin, Martan ja Toivon kanssa. Kaikki sai ERIn ja olin ihan mahottoman onnellinen! Sylvi oli ihan kalju mutta niin on tuuhea turkki normisti että ehkä ihan hyvä :D Ei näytä tällä hetkellä niin takakorkealta, johtuuko sitten kasvusta vaiko karvasta, sen aika näyttää :)
Martta 4v 10kk

Sylvi 1v4kk

Toivo 1v 4kk
Toivo oli luustokuvissa maanantaina, gööttien kimppatarkki mevetissä. Lonkat oli B/B, kyyneret 0/0, selän tulokset vielä tulematta, kuvattiin siis toki koko koira. Iso helpotus tähän asti, nää on aina niin kovin jänniä tilanteita.
Varsinkin edellisen kokemuksen jälkeen, Tiitiähän ei enää ole. Luustokuvissa/lääkärintarkastuksessa  löytyi syy koiran oireilulle ja sairasta koiraa ei voi kipuineen hengissä pitää. Eri on jos koira on oireeton, silloinhan se on sama mitä luustokuvat näyttää ja koiran mukaan mennään eteenpäin.  Tästä asiasta on sen verta paskaa niskaan tullut ettei aiheesta sen enempää. Jos asia häiritsee, kasvotusten voin asiasta keskustella.

Joulukuussa mennään Martan kanssa Ventelälle selkäkuviin ja lonkat toki katsastetaan samalla. Laskeskelin että kyllä on halpaa tää, tulee menemään heittämällä yli 1000€ tämän vuoden aikana pelkkiin terveystarkkeihin, mihin asti maailmaa olisinkaan sillä rahalla päässyt.. :D. Ensi vuonna on sitten toivottavasti vain 1 koira tarkastettavana, Alma :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti