lauantai 5. tammikuuta 2019

kuulumisia

Pennut kasvaa ja kehittyy, tänään ovat jo 5 viikkoisia.
poika 31vrk

tumma tyttö 31vrk

vaalea tyttö 31 vrk











tytöt


poika



Luustoa vaikuttaisi kaikilla olevan ihan tarpeeksi, ei mitään tikkujalkoja 😃 Aika toki näyttää mitä tuleman pitää.
Ruoka voisi maistua paremmin mutta kun Almalla maitoa riittää tosi hyvin niin ei ole pienille liikoja muu maistunut. Aletaan vetämään Alman ruokintaa alas pikkuhiljaa jotta pennut söisivät muutakin.
Ripuli iski pienille 2 viikon iässä ja huoli oli kova. Ei ole kuulemma outoa tuossa iässä kun ahnaasti syövät ja pienelle pentueelle sitten ruokaa on tarjolla liikaakin Alma on ollut tosi hyvä emä kuten äitinsä 😊

Pirkko loukkasi jalkansa tapaninpäivänä. Jo kolmas kerta neljään vuoteen kun joku mun eläimistä silloin sairastuu. Ihmekös sitten että ei ole joulu enää mun juttu. Ensin Helmi sai luun kurkkuunsa, sitten Teppo-kissan kanssa päivystykseen virtsiksen takia ja nyt oli Pirkon vuoro.
Olin lähes varma että jalka oli vähintään murtunut, ei varannut takajalalle yhtään. Kumma kakara kun ei kyllä valita koskaan jos jotain tapahtuu. Huonokin juttu. Kuvattiin jalka eikä mitään vikaa löytynyt, kipulääkitys ja kotiin lepoon. Ekan päivän vielä onnistuikin. On kyllä niin vilkas tapaus että paria päivässä meinasi seota sekä koira että minä 😉 Nopeasti loppui ontuminen ja ollaan hihnalenkkejä vedetty vaan.
Näyttelyyn piti mennä 19.1 Turkuun mutta lääkkeellä on 28 vrk:n varoaika joten Pirkon osalta se sitten peruuntuu.
Siskonsa Lempi sai koiramessuilta tuliaisiksi kennelyskän mutta onneksi tuli kovin lievänä. Se on kyllä paikka josta aina saa jotain ikäviä tuliaisia!
Elsa- sisko kävi meitä moikkaamassa, oli oikein kiva nähdä tyttöä. Mentiin Lempin, Pirkon ja Elsan kanssa pellolle juoksemaan ja voi kun niillä olikin hauskaa.
Lempi, Sylvi, Martta, Pirkko, Elsa
Olen alkanut miettimään että josko Sylville pennut tänä vuonna, joko kevään tai loppuvuoden juoksusta. Muutama uros on mielessä mutta lisää pitää kaivella  ja sitten ottaa yhteyttä kasvattajiin/omistajiin.  Edelliset pennut ovat 1v4kk nyt niin ihan ok välillä olisi sitten pennut tulossa. Ehkä osa ehtisi jopa luustokuviin asti sitä ennen niin tietäisi miltä näyttää. 
Tänä vuonna ei olekaan vuorossa kun silmätarkkeja terveyspuolella, Pirkko olisi tarkoitus kuvata vasta lähempänä kahta vuotta, mieluusti yli mutta saa nähdä, aina mietin että myöhemmin mutta kun koira tulee vuoden niin olen jo varaamassa aikaa. 

Näyttelyissä meinataan jonkun verran käydä, niin paljon on niitä tarjolla etten ole vielä päättänyt mihin suunnataan.
Bee-pentusilla on hampaiden osalta kaikki hyvin, kaikkien purenta oikea ja kahdelta puuttuu yhdet p1:set, saan huokaista 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti