maanantai 1. tammikuuta 2018

Hyvää Uutta Vuotta!

Mitäs meille kuuluu. Hyvää :D
Sylvi tuli mammalomalta takaisin jo viikkoja sitten ja laumaan takaisinkotiutuminen ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Mun ihana rauhallisin typy <3

Martan kanssa oli hampaanpoisto juuri ennen joulua. Huomasin ylä p4-hampaiden lohjenneen. Lääkäri katsoi ja sanoi että vain toinen on syytä poistaa, toisessa on vain kiillevaurio.
Nukutuksessa sitten huomattiin muitakin ongelmia. Minä kun en ole koirien hampaita harjaillut niin parodontiitti oli iskenyt ientulehduksen myötä ja lähtikin 2 hammasta lisää, myöhemmin vielä varmaan ainakin 1. Nyt on hammasharjat koirille ostettu ja vähän käyttöä harjoiteltu.
Vuosi sitten kävin viimeksi hammaskiveä Martalta poistamassa eli ei se hoito ihan olematonta ole ollut. Minä kun olen mestari saamaan syyllisyydentunteita niin kyllä tuli tostakin! Mutta nyt on kalusto kunnossa.
Hierojalla käytiin Martan kanssa myös ja etupäässä oli taas vähän jumeja. Käydään vielä toisen kerran että saa kaikki pois ja voidaan hyvin mielin keskittyä juoksun tulon odottamiseen :)

Uudenvuodenaattokin on nyt taas onneksi ohi. Joka vuosi sitä jännittää että mitä jos koira on ääniarka, mullakin kuitenkin 2 nuorta koiraa kotona. Mutta pah, ei huolen häivää, nukkuivat kotona ja takapihalla kävivät tarpeillaan vaikka kuinka paukkui.  Ääniarkuus on 1 vahvimmin periytyvistä peloista. Ikinä ei ole sellaista eläintä vielä onneksi itsellä ollut :) *koputtaa puuta*

Tänä vuonna olisi tarkoitus saada ainakin B-pennut alulle, toivottavasti ei kyllä vielä ainakaan kuukauteen! Näyttelykäyntejä tulee myös muutama ainakin. Martta jää hampaineen odottamaan veteraanikehiä ja Sylville tarvitaan tiineyden viemät lihakset ensin takaisin. Alma on jo kolmeen ilmoitettu. Pennut näyttää suunnan että kuinka tässä perheessä käydään näyttelyissä kun tautiriskin takia en pentujen täällä ollessa mihinkään halleihin mene ainakaan.

Alma on kasvanut aikuiseksi. Luonne on rauhoittunut, ei tee enää tuhojaankaan ;) Toki täpäkkyyttä löytyy mutta se onkin ominaisuus joka ei iän mukana pois lähde. Meidän perheen järjestyksenvalvoja. On tartuttanut tapansa muillekin ja nyt täällä on 3 koiraa jotka önisee liian lähekkäin oleville kissoille :D

Tänä vuonna toivon että A-pennuista Suoma ja Hertta käyvät terveystarkeissa ja Sylvin ja Toivon silmät peilataan syksyllä.
 Luonnetesti tai MH-kuvaus on myös Almalla tai/ja Sylvillä edessä.

Oiken hyvää uutta vuotta kaikille!

Typyt

Alma Ei kommentteja:

Lähetä kommentti